Usluga

Smještaj

Dom „Naša porodica“ nudi nov i udoban smještaj u luksuznim sobama svima koji svoju starost žele da provedu u miru i zasluženoj njezi i pažnji. Prilikom adaptacije i prilagođavanja hotela visoke kategorije vodilo se računa o svakoj prostoriji koja će služiti stanarima doma. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne, vrlo prostrane, svijetle, udobno namještene za prijatan boravak u njima. Svako kupatilo je prilagođeno kako za pokretne, tako i za polupokretne i nepokretne osobe.
Sobe za intenzivnu njegu posjeduju opremljene medicinske krevete, sa podizanjem uzglavlja i nogu, stočićima za hranjenje i opremom za infuziju i ostalim neophodnim medicinskim aparatima.
U ulaznom, prostranom holu doma „Naša porodica“, nalazi se prijemni pult sa čekaonicom. U prizemlju se nalazi jedna dnevna soba u kojoj su postavljene garniture za sjedenje i odmor, za susrete i druženje sa porodicom, prijateljima i ostalim korisnicima doma, u svako doba dana, ne remeteći mir ostalih stanara. Pored dnevnog boravka na usluzi je i velika trpezarija i kuhinja, pa korisnici mogu zajedno da uživaju u svojim obrocima.
Na spratu doma se nalazi još jedna velika i svijetla dnevna soba za međusobna druženja, kao i sobe namjenjene našim gostima. Na raspolaganju se nalazi šest kupatila za pokretna, polupokretna i nepokretna lica.

Zdravstvena zaštita

Za Vaš mirniji život, Dom za starija lica „Naša porodica“, je obezbjedio stručno osoblje za njegu i brigu o Vama. Nadzor nad korisnicima je u toku cijelog dana, kao i dežurstvo medicinskih sestara i njegovateljica preko cijele noći. U svakom trenutku, stručno osoblje je tu zbog Vas, da Vam da Vašu terapiju, izmjeri pristisak, temperaturu, po potrebi da injekcije, infuziju, ili insulin. Takođe su tu da Vam pomognu oko oblačenja, kupanja i šetnje. Po Vašoj želji, obroke koje imate u toku dana, mogu Vam biti posluženi u Vašoj sobi ili u trpezariji.
U slučaju težih ili naglih pogoršanja zdravstvenog stanja korisnika doma pozivamo hitnu pomoć ili ih svojim prevozom prevozimo u najbližu bolnicu, a nakon stabilizovanja stanja korisnike doma vraćamo u dom za stare.
Korisnicima je osigurana 24 – satna briga medicinskih sestara i njegovateljica te prehrana prilagođena dobi i zdravstvenom stanju.

Njega i lična higijena

U domu za starija lica “Naša porodica“, naročita pažnja posvećuje se ličnoj njegi i higijeni korisnika.
Svakodnevno se sprovodi jutarnja i večernja toaleta za nepokretne korisnike, a kupanje je jednom nedeljno a po potrebi i češće, šišanje, friziranje i usluge pedikira planiraju se u dogovoru sa korisnikom.
Za korisnike našeg doma za stare, muškog pola, redovno brijanje, pranje i održavanje ličnog rublja, garderobe, posteljnog rublja i peškira obavlja se u domskoj vešernici a čišćenje podova u sobama je svakodnevno.

Ishrana

Svakodnevno se koriste svježe namirnice od kojih naše kuvarice prave ukusna i zdrava jela. U svakodnevnu ishranu ulaze zdrave namirnice, voće i povrće i zdrava kuvana hrana prilagođena korisnicima našeg doma za stare.
Obroci za korisnike doma služe se u restoranu doma za stare, osim za one korisnike koji zbog svog stanja nisu u mogućnosti da ustanu iz kreveta i koriste restoran, njima se obroci donose u sobe. Ishrana u domu za starija lica „Naša porodica“ se uglavnom svodi na redovna tri obroka, a prema potrebi poslužuju se tri užine i dodatni obrok.
Cjelokupna ishrana prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama naših korisnika tako da na primjer za dijabetičare se kuvaju posebni obroci, a za ostale korisnike doma za stare posebni.

Aktivnosti u domu

Cijeli program doma za starija lica “Naša porodica“, zasnovan je na svakodnevnom druženju, u smislu čitanja knjiga i novina, igranja društvenih igara (šah, karte, domine itd.), izrađivanja raznih predmeta, štrikanja, veza, pletenje, itd.
U velikom dnevnom boravku sa udobnim garniturama za sjedenje možete slušati muziku, uživati u gledanju omiljenih serija i zabavnih emisija. Zbog velikog prostora, cijeli objekat daje mogućnost da svako sebi po želji isplanira i provede svoj dan. Takođe, u dogovoru sa Vama, organizujemo brojne događaje, kao što su proslave rođendana, praznika, obilježavanje Vama značajnih datuma sa prijateljima, komšijama i porodicom. Po Vašoj želji imamo mogućnost organizovanja folklornih društava, izleta i druženja sa volonterima. Naš cilj je da svakom korisniku u domu za stare obezbjedimo ispunjen život i unapredimo njegovu individualnost. Žao nam je što našu želju za Vašim lijepim boravkom ne možemo dočarati riječima, pa Vas pozivamo da dođete i uvjerite se i sami.

Medicinska briga i njega kakvu zaslužujete

Poseban akcenat stavljamo na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove, čak i više od toga), a koje vodi i kontroliše tim medicinskog osoblja i koje obuhvataju evaluaciju stanja pri prijemu kao i praćenje istog tokom cjelokupnog boravka pacijenata u domu.

Ljubaznost i stručnost medicinskog osoblja je na najvišem nivou

Naše drago osoblje je tu za Vas, koje pored osmijeha i pozitivnosti, pružaju i prate usluge mjerenja krvnog pritiska, šećera, tjelesne temperature, plasiranje i sprovođenje medikamentne terapije (unosa lijekova), davanja infuzije, obrade dekubitalnih rana, plasiranje katera, itd.

Kulturno zabavne aktivnosti

Zbog velikog prostora, dom daje mogućnost da svako sebi po želji isplanira i provede svoj dan, ali isto tako uključene su razne društvene aktivnosti i proslave rođendana, praznika, itd. Naš cilj je da svakom korisniku u domu za stare obezbjedimo, ispunjen život i unapredimo njegovu individualnost.

Kontakt

Dom za starija lica “Naša porodica”,

Ul. Đačka br. 1, Knežica

066/377-048, 065/565-282

www.nasaporodica.ba

info@nasaporodica.ba

Copyright © 2018 by Kićo Jajčanin. All rights reserved.