O nama

Dom za starija lica Naša Porodica

O našem domu

Na sredokraći asfaltnog puta Dubica - Prijedor, dugom 34 kilometra, na mjestu gdje se jedan njegov krak odvija u pravcu Kostajnice, razvilo se poslije 1945. godine lijepo naselje – varošica Knežica.
Knežpoljska ravnica i pobrđa lijepa su i ljeti i zimi, a čistoća potpalninskog, kao i planinskog, vazduha idealna, bez prašine i mikroorganizama, jer ovdje još nije doprla zagađivačka napast za koju znaju urbane sredine.
Od ranog proljeća, tokom ljeta, do kasne jeseni osjeća se prijatna temperatura vazduha. Vazduh je potpuno nezagađen, čist, pa se ova velika kotlina ispod Kozare, naravno, može smatrati svojevrsnom vazdušnom banjom, lječilištem.
U srcu Knežice, mirnoj ulici blizu Doma zdravlja, nalazi se Dom za njegu starijih lica „Naša porodica“. Namjenjen je starim i nemoćnim licima kojima je potrebna pomoć i njega.
Prostire se na preko 600 kvadratnih metara. Raspolaže sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
Cilj nam je da našim korisnicima olakšamo i uljepšamo život kroz organizovanu rekreaciju, društvene aktivnosti, izrade ručnih radova i dr.
Dom za stare „Naša porodica“, posebnu pažnju posvećuje njegovanju dosadašnjih navika i hobija korisnika, razvijanju društvenog života između korisnika, organizovanju izleta i koncerata i izgrađivanju pozitivnog odnosa prema sebi i okolini.

Naša misija je poboljšanje fizičkog i psihičkog života korisnika u cilju dugotrajne i plodotvorne saradnje.
Naš cilj je da pružimo dom koji je u potpunosti usmjeren na pružanje sigurnog okruženja i maksimalno kvalitetne usluge.

Zašto dom za njegu starijih lica „Naša porodica“?

  • Svim pacijentima pružamo vrhunsku medicinsku njegu i zaštitu – ljekar (spec.interne medicine) i ljekari konsultanti, intenzivna njega, medicinsko i tehničko osoblje za njegu i nadzor 24h, fizikalna terapija, specijalistički pregledi.
  • Luksuzan smještaj i maksimalna udobnost
  • Individualne i grupne društvene aktivnosti i kreativne radionice
  • Posjedujemo licencu Ministarstva zdravlja i socijalne politike
  • Nalazimo se u mirnoj i prelijepoj varoši, okruženi zelenilom
  • Nudimo vrhunske uslove koju su Vam neophodni za mirnu i bezbrižnu starost na jednom mjestu
  • Korisnici doma za starija lica „Naša porodica“ imaju punu zdravstvenu njegu našeg stručnog tima.
Kontaktirajte nas
Medicinska briga i njega kakvu zaslužujete

Poseban akcenat stavljamo na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove, čak i više od toga), a koje vodi i kontroliše tim medicinskog osoblja i koje obuhvataju evaluaciju stanja pri prijemu kao i praćenje istog tokom cjelokupnog boravka pacijenata u domu.

Ljubaznost i stručnost medicinskog osoblja je na najvišem nivou

Naše drago osoblje je tu za Vas, koje pored osmijeha i pozitivnosti, pružaju i prate usluge mjerenja krvnog pritiska, šećera, tjelesne temperature, plasiranje i sprovođenje medikamentne terapije (unosa lijekova), davanja infuzije, obrade dekubitalnih rana, plasiranje katera, itd.

Kulturno zabavne aktivnosti

Zbog velikog prostora, dom daje mogućnost da svako sebi po želji isplanira i provede svoj dan, ali isto tako uključene su razne društvene aktivnosti i proslave rođendana, praznika, itd. Naš cilj je da svakom korisniku u domu za stare obezbjedimo, ispunjen život i unapredimo njegovu individualnost.

Kontakt

Dom za starija lica “Naša porodica”,

Ul. Đačka br. 1, Knežica

066/377-048, 065/565-282

www.nasaporodica.ba

info@nasaporodica.ba

Copyright © 2018 by Kićo Jajčanin. All rights reserved.